Aluminium CNC Machining: Panungtun pamungkas

Aluminium CNC Machining

Aluminium CNC machining mangrupakeun téhnik manufaktur populér di industri manufaktur bagian logam modern.

Pikeun aluminium machining CNC suksés, Anjeun kudu milih kelas bahan pangalusna, nyaho kauntungan, milih téhnik merenah, estimasi biaya atawa nerapkeun finish permukaan katuhu.

Janten, upami anjeun hoyong janten ahli dina mesin CNC aluminium, baca pituduh ieu.

Aluminium CNC Machining sasmita

Sasmita aluminium béda manggihan pamakéan sakuliah aplikasi industri jeung béda inti wincikan dina sipat alamiah. Di antarana:

Galunggung aluminiumMachiningKamampuhan gawélalawanan korosiMax. Suhu Operatingteu karasaElongationKakuatan (UTS)aplikasi
1100alusalus teuingalus teuing218 ° C25-28 HRB15 - 28%89.6 MPaDial, Sirip Penukar Panas, Papan Nama
2011alus teuingMalaratMalarat138 ° C95 HRB12 - 15%275 MPaGears, Mesin Screw, Tube jeung Pipa fittings
2024adilMalaratMalarat200 ° C70 - 120 HRB14 - 20%200 - 540 MPaFuselage pesawat, Bagian Kandaraan, Komponen Tegangan Jangjang
6061alusalusalus teuing130 - 150 ° C60 HRB12 - 17%291 - 320 MPaExchangers panas, komponén Kelautan, Pesawat Jeung
6063adilalusalus260 - 510 ° C51.2 HRB18 - 33%145 - 186 MPaKusen Jandela jeung Panto, Railings, Hateup
6082alusalusalus teuing130 - 150 ° C35–56 HRB6.3 - 18%140 - 340 MPaPangwangunan: Sasak, Towers, Trusses
7075adilrata-rataMalarat100 ° C79–86 HRB2 - 11%434 - 580 MPaKomponén misil, Bagian Pesawat
5083adilalusalus teuing80 - 100 ° C74 HRB13%270 - 350 MPaKapal tekanan, Parabot Kelautan
Mic 6alus teuingluhuralus teuing427 ° C65 HRB3%166 MPaÉléktronik, Komponén Mesin, Bagian Laser

Sumberdaya langkung:

Galunggung aluminium - Sumber: Wikipedia

Jinis sasmita Aluminium - Sumber: Metal Super Market

Jenis Aluminium - Sumber: Thomas Net

Aluminium CNC Machining Kauntungannana

Loba kauntungan accrue tina ngalakonan aluminium CNC bagian machined dina proyék Anjeun.

abdi. Résistansi korosi: Tingkat résistansi tina sasmita mesin CNC aluminium béda-béda gumantung kana unsur konstituén. Mangkaning, éta tetep hiji fitur standar sahingga aplikasi tina bagian machined CNC dina lingkungan corrosive atawa kakeunaan.

ii. Kamampuh mesin: Aluminium téh kacida machinable sarta bisa dipake stemming ti ductility na malleability. Hal ieu ngajadikeun produksi ekonomis sabab akurat pisan sareng tiasa diulang kalayan ngirangan setrés alat.

iii. Konduktivitas listrik: Bari leuwih handap tina konduktivitas tambaga, aluminium masih némbongkeun mindahkeun sinyal listrik ditarima. Ku kituna, anjeun tiasa employ bagian mesin CNC misalna dina aplikasi mana konduktivitas diperlukeun.

iv. Potensi anodization: Saatos CNC machining bagian aluminium, anjeun tiasa ningkatkeun sipat fisik na ku anodizing. Anodizing ningkatkeun kualitas permukaan bagian aluminium mesin CNC sapertos ketebalan sareng résistansi ngagem.

v. Daur ulang: Bagian aluminium anu henteu kapake atanapi runtah hasil tina prosés mesin CNC tiasa didaur ulang sareng digarap deui. Daur ulang ngirangan polusi, runtah énergi sareng kabutuhan biaya produksi.

vi. Rasio Kakuatan-ka-Beurat: Babandingan kakuatan-ka-beurat luhur aluminium ngamungkinkeun pikeun mesin CNC bagian mana kakuatan sarta beurat anu jadi perhatian.

Aluminium CNC Machining
Aluminium CNC Machining

Sumberdaya langkung:

Naon CNC Machining - Sumber: Thomas Net

Prosés Mesin CNC - Sumber: Universitas Goodwin

Watesan CNC Machining Aluminium

Anjeun tiasa sapatemon sababaraha kasusah nalika CNC machining aluminium. Sababaraha setbacks umum ngawengku:

abdi. Kamampuhan gawé: Sasmita béda aluminium sarta alloy na nampilkeun tangtangan salila machining CNC mangaruhan prosés kawas panggilingan sarta motong

ii. Suhu operasi: The softness aluminium sarta titik lebur na low watesan suhu operasi nalika CNC machining. Akibatna, ngalakonan operasi machining CNC nu ngahasilkeun produksi panas tinggi bisa ngakibatkeun deformities.

Mangpaat CNC Aluminium Prototipe Machining

Prototyping mangrupikeun prosés anu ngamungkinkeun anjeun ékspérimén atanapi nguji desain sateuacan ngalaksanakeun produksi lengkep. Pentingna disorot sapertos kieu:

  • Aluminium téh gampang sadia, gampang pikeun digawe sareng recyclable sahingga incurs tabungan ongkos pisan.
  • Nalika ngalaksanakeun mesin CNC tina prototipe aluminium, anjeun tiasa sacara gampil pariksa sareng nerapkeun desain tanpa nyababkeun karugian anu ageung.

Aluminium CNC Machining Prosés

Lamun datang ka CNC machining aluminium, aya loba téknologi bisa ngadopsi gumantung kana spésifikasi bagian anjeun. Contona, Anjeun meureun hoyong bor liang, nyieun threads, atawa mesin bagian cylindrical.

Hasilna anjeun kedah milih téknik machining CNC anu cocog:

CNC Ngaktipkeun Aluminium

Nalika CNC ngarobah aluminium, alat motong tetep dina posisi bari Anjeun muterkeun workpiece pikeun nyoplokkeun bahan nu teu dihoyongkeun. The CNC ngarobah lathe manggih pamakéan dina CNC ngarobah aluminium ngamangpaatkeun parentah komputer-fed pikeun ngarobah workpiece aluminium kana bentuk dipikahoyong.

Anjeun tiasa mertimbangkeun alat-alat CNC ieu kana mesin aluminium.

       abdi. Nangtung CNC Lathe

Di dieu, spindle dilereskeun sacara vertikal pikeun ngalaksanakeun operasi péngkolan ku cara ngagerakkeun workpiece ka luhur sareng ka handap. Éta nguntungkeun pikeun operasi hiji sisi sareng dimana ngagantung workpiece mangrupikeun masalah.

     ii. Horizontal CNC Lathes

Gantina spindle kawas di compatriots nangtung maranéhna, lathes CNC ieu horisontal nerapkeun sababaraha huluna. Bisa migawe aluminium CNC machining dina sagala rupa desain jeung bahan runtah gampang ragrag kaluar via gravitasi.

Bagan Aliran Mesin CNC
Bagan Aliran Mesin CNC

Kaunggulan tina Aluminium CNC Ngabuburit

Employing CNC péngkolan dina aluminium CNC machining affords anjeun kaunggulan handap:

  • Éféktif ongkos: CNC ngarobah aluminium ngaronjatkeun efisiensi produksi ku ngalakonan prosés dina waktu pondok sahingga sahingga ongkos-éféktif.
  • efisiensi: CNC tuning aluminium ngurangan wastes ku nyieun operasi kacida tepat enhancing efisiensi prosés.

Cnc panggilingan Aluminium

CNC panggilingan aluminium alloy mangrupakeun operasi populér kiwari. Anjeun bakal ngagunakeun alat multi-titik pikeun ngolah bahan aluminium cicing.

Lamun datang ka panggilingan CNC, anjeun tiasa nganggo:

  • Mesin panggilingan CNC nangtung
  • Mesin panggilingan CNC horizontal
  • Multi-sumbu mesin panggilingan CNC

Mesin panggilingan multi-sumbu sanggup gerak dina sababaraha sumbu ngamungkinkeun operasi anu langkung gancang sareng tepat dina workpieces aluminium.

Métode panggilingan CNC

Aya sababaraha pendekatan ka Panggilingan CNC workpieces aluminium saperti kieu:

  • Panggilingan sudut: Di dieu, sumbu alat mesin panggilingan CNC tina rotasi sareng permukaan workpiece aluminium dipisahkeun dina sudut. Ku kituna, ngahasilkeun desain husus kayaning alur sarta motong angled lianna.
  • Panggilingan raray: Alat jalan ka handap ngalawan workpiece aluminium ngahasilkeun desain kompléks jeung sumbu rotasi jejeg workpiece nu.
  • Bentuk panggilingan: CNC machining aluminium kalawan metoda panggilingan ieu ngamungkinkeun formasi motong rounded ku employing sababaraha parabot.
  • Profil panggilingan: Employs prosés tilu hambalan tina roughing, semi jeung pagawean final dina ngahasilkeun bagian aluminium kerung jeung gilig.
  • Panggilingan permukaan: Ngaleungitkeun bahan tina permukaan workpiece aluminium kalayan workpiece sajajar jeung sumbu rotasi.

Cnc Pangeboran Aluminium

CNC pangeboran aluminium workpieces ngalibatkeun employing parabot husus katelah bor bit pikeun nyieun liang. Liang ieu penting nalika assembly utamana lamun employing bolts, screws na rivets.

Jenis bor CNC

Jenis bor CNC handap bisa éféktif transformasi workpieces aluminium pikeun aplikasi anjeun:

abdi. geng bor: Ngarojong sababaraha sirah kerja anu tiasa nahan sababaraha spindle sareng tiasa ngalaksanakeun sababaraha operasi sakaligus.

ii. Pencét Bor Mikro: Mibanda akurasi tinggi nampilkeun chucks leutik mangpaat dina nyieun liang leutik pisan dina potongan stainless steel.

iii. Sababaraha Bor Spindle: Fitur hiji sirah gawé tunggal kalawan sababaraha spindles kalawan kamampuhan gawé simultaneous.

iv. Radial Arm Bor Pencét: Employs sirah kabayang sanggup gerakan béda pikeun ngalakukeun sababaraha operasi dina workpiece aman.

v. Bor Tipe Turret: Nampilkeun turret sareng sababaraha sirah padamelan anu ngamungkinkeun anjeun ngarobih posisi kalayan gampang sareng gancang ngarobih perkakas.

vi. Tegak Bor Pencét: Jenis bor CNC ieu eupan workpiece ka alat jeung ciri sirah spindle kalawan gear drive.

CNC pangeboran Aluminium
CNC pangeboran Aluminium

CNC motong Aluminium

Cnc motong aluminium merlukeun extracting potongan aluminium ukuran appropriately tina cadar badag atawa bar nurutkeun kabutuhan desain. Sababaraha alat motong aluminium CNC anjeun tiasa nganggo kalebet:

abdi. Mesin laser CNC: Employs a komputer dikawasa sinar laser kakuatan tinggi pikeun motong ngaliwatan aluminium. Prosés motong ngaliwatan vaporization, lebur atawa ngaduruk hasilna motong kacida tepat.

ii. CNC Plasma Cutters: Ieu jalan ku nyieun busur plasma kuat ti subjecting hawa dikomprés ka pemanasan ekstrim. Arc plasma anu dihasilkeun ngalembereh aluminium bari sakaligus niup ngalembereh jauh, motong ngaliwatan eta dina kontrol komputer.

iii. CNC router: Ngamangpaatkeun bit alat motong endmill pikeun nimba bahan atawa ngawangun workpieces aluminium dina bentuk nu dipikahoyong. Anjeun oge manggihan eta mangpaat dina misahkeun potongan aluminium gedé bearing dina pikiran tipe bit jeung laju feed.

iv. CNC motong cai: Ngalibatkeun produksi jet cai dicampur abrasives dina tekanan tinggi ngaliwatan nozzles leutik. Peta jet ngahalangan permukaan aluminium dina speed tinggi initiates motong tiis tanpa deformasi.

CNC motong Aluminium
CNC motong Aluminium

5 Tips pikeun motong Aluminium kalawan CNC router

nu Router CNC tiasa ngabantosan anjeun dina proyék anjeun ku gampang motong aluminium kana bentuk sareng ukuran anu dipikahoyong. Najan kitu, anjeun kudu mertimbangkeun tips handap pikeun motong bener:

  • Nangtukeun laju speed na feed pikeun router CNC anjeun biasana ku ngagunakeun kalkulator pikeun mastikeun cut bersih.
  • Lamun maké router CNC on aluminium, RPMs tinggi diperlukeun merlukeun pamakéan cutters carbide.
  • Asupkeun sistem misting dina setelan Anjeun pikeun meta salaku pelumas pikeun cutter jeung aluminium nyegah maké jeung deformasi mungguh.
  • Ngamangpaatkeun pas deet kutang dina achieving jero cut pikeun mastikeun panyabutan chip gampang jeung hasil tungtung kualitas.
  • CNC motong aluminium kalawan router CNC jalan kalawan paling tilu suling pikeun nyegah akumulasi chip sahingga jamming. Ogé, ngagunakeun suling ngurangan saluyu jeung ngurangan laju feed.

Faktor Pangaruh Pamilihan Alat dina Aluminium CNC Machining

Pilihan alat dina aluminium CNC machining penting dina nangtukeun kualitas cut jeung kasuksésan prosés. Hasilna, pilihan alat mangrupikeun prosés penting anu nganggap faktor-faktor ieu:

Cairan motong

Bari aluminium lemes, hasil motong garing dina formasi burr na inconsistent edges nyieun pamakéan motong cairan perlu. Émulsi minyak mangrupikeun cairan motong anu pas sapertos anu aya jejak klorin sareng walirang ninggalkeun noda dina permukaan aluminium.

Feed jeung Speeds

Laju motong nalika CNC machining aluminium nujul kana rotations per menit alat. Parameter alat radius sareng laju pangaruh bahan.

Anjeun tiasa nganggo kecepatan motong anu luhur dina aluminium pikeun ngirangan ngawangun chip sareng akumulasi panas, sareng ningkatkeun kualitas pagawean.

Laju feed ngajelaskeun perjalanan ku alat dina nyieun siklus lengkep. Éta ogé lumaku pikeun workpiece urang dimana eta dihurungkeun tur alat nu dilaksanakeun dina posisi.

Desain Alat

Konfigurasi alat, sebutkeun count suling, penting pisan dina nyieun atawa megatkeun hiji prosés machining CNC aluminium. Contona, ngabogaan count suling low (2-3) nalika dipake dina aluminium ensures euweuh chip ngawangun up.

Bahan Alat

Aluminium mangrupakeun logam lemes sareng alat mesin merlukeun edges seukeut teu rawan maké kayaning carbide.

Alternatipna, aya sistem perkakas anu didamel tina kobalt. Nanging, ieu kanggo kaayaan dimana teu aya réaktivitas sareng aluminium.

Réaktivitas jeung aluminium bisa ngabalukarkeun infringements permukaan utamana dina suhu luhur.

Nanging, anjeun tiasa nganggo karbida kalayan eusi kobalt sakedik pikeun ngahontal kateguhan anu dipikahoyong tanpa deformasi.

Sudut Helix

Éta sudut dibentuk ku garis imajinér motong ngaliwatan puseur alat jeung pesawat tangensial of Peta. Sudut anu ageung bakal ngajantenkeun panyabutan chip langkung gancang.

Tangtosna, ieu bakal janten biaya ningkatkeun gesekan. Hasilna, bakal aya naékna suhu.

Panas anu dihasilkeun bisa ngakibatkeun chip adhering kana alat ku las utamana lamun mesin di speeds tinggi. Ngabogaan sudut héliks anu leutik ngahontal sabalikna.

Tips Nalika CNC Machining Aluminium

Peran aluminium CNC machining nyaeta sentral pikeun produksi loba poé ka poé panerapan jeung alat. Adhering kana tips handap nalika CNC machining aluminium ensures produk kualitas bari ogé ngajaga anjeun aman.

  • Salawasna nerapkeun pelumas. Lubricating aréa aksi anjeun antara alat jeung bahan aluminium ngurangan gesekan sahingga prosés machining CNC leuwih gampang. Ogé ensures edges anu lempeng tur nyegah karuksakan panas.
  • Salawasna nyabut chip kabentuk. Ngidinan chippings pikeun ngumpulkeun sabudeureun alat Anjeun bisa ngakibatkeun pegatna sarta deformasi aluminium.
  • Ulah rurusuhan prosés. Employ laju feed luyu jeung speed gumantung kana alat, kelas aluminium sarta prosés machining. Anjeun ogé henteu kedah nganggo ongkos tuang anu laun pisan sabab éta ngan ukur ngabengkokkeun alat.
  • Balik kalayan cutters kalayan diaméter leutik. Ieu hususna leres nalika nyobian ngahontal jero motong jero sabab ngajadikeun prosés smoother.
  • Anggo alat anu pas. Salaku conto, nalika damel dina aluminium, alat karbida langkung dipikaresep dibandingkeun sareng HSS sareng kobalt.

Kumaha Estimasi Biaya Aluminium CNC Machining

Kawas sakabeh proyék séjén, nalika aluminium CNC machining, Anjeun kudu nyieun estimasi ongkos. Gaduh perkiraan biaya ngajamin anjeun tiasa anggaran pikeun kabutuhan anjeun sareng nyumponan tungtutan proyék.

Nalika estimasi biaya aluminium CNC machining, mertimbangkeun faktor di handap ieu:

Kabutuhan Bahan

Pertimbangan penting ngeunaan kabutuhan bahan anjeun nyaéta kelas aluminium sareng ukuran atanapi kuantitas anu diperyogikeun. Kusabab CNC machining aluminium ngalibatkeun prosés subtractive, pajeulitna desain bakal pangaruh pamakéan bahan.

Kabutuhan Buruh

Bari loba alat machining aluminium CNC dikawasa komputer, aranjeunna masih merlukeun pangawasan manusa. Kabutuhan tanaga gawé anjeun ditangtukeun ku nimbangkeun jumlah tanaga, tingkat kaahlian, jam damel sareng rumus kompensasi.

Permukaan rengse pikeun CNC Mesin Bagian Aluminium

Nerapkeun permukaan permukaan kana bagian mesin CNC aluminium anjeun tiasa ningkatkeun sipat fisik sareng daya tahan. Béda permukaan bérés tiasa dianggo sareng sababaraha anu dibahas di handap ieu.

  • Anodizing: Anodizing bisa ngahasilkeun jas jelas, warna atawa teuas ngaliwatan passivation listrik ngaronjatkeun korosi sarta ngagem lalawanan.
  • Bead Blasting: Hasilna dina permukaan bagian aluminium machined CNC konsisten lemes ku ngaleungitkeun tanda alat jeung deformities permukaan lianna.
  • Lapisan Konversi Kromat: Nambahkeun palapis ieu dina bagian aluminium mesin CNC anjeun ngajaga konduktivitas sareng ningkatkeun daya tahan kana ngagem sareng korosi.
  • Hiasan Chrome Plating: Plating Chrome utamina nyayogikeun nilai éstétika dina bagian aluminium mesin CNC anjeun bari ogé ningkatkeun daya tahan permukaan.
  • Poles: Employs boh mékanis atawa kimia hartosna hasilna bagian aluminium Anjeun achieving permukaan lemes jeung kacida reflective.
  • Palapis bubuk: Di dieu, anjeun nerapkeun bubuk cet kana bagian aluminium mesin CNC anjeun sateuacan dipanggang dina oven. Lapisan bubuk ningkatkeun résistansi permukaan sareng daya tahan.

Anjeun tiasa leuwih jéntré ngeunaan perlakuan permukaan aluminium.

Aplikasi tina CNC Machined Bagian Aluminium

Aplikasi tina aluminium CNC bagian machined manjangan sakuliah industri manggihan pamakéan di ampir unggal sektor. Sababaraha aplikasi industri umum nyaéta kieu:

abdi. otomotif: Sipat utama anu ngamungkinkeun panggunaan bagian aluminium dina séktor otomotif nyaéta kakuatan, beurat hampang sareng daya tahan.

ii. Dahareun / Farmasi: Bagian aluminium machined CNC manggihan pamakéan, utamana bungkusan, dina dahareun jeung pharma alatan sipat phlegmatic na nalika di kontak jeung zat.

iii. Dirgantara: Kakuatan luar biasa relatif ka beurat exhibited ku bagian aluminium machined CNC ngajadikeun pamakéan maranéhanana di aircrafts kacida populér.

iv. Olahraga: Seueur alat olahraga sareng asesoris nganggo bagian mesin CNC aluminium berkat daya tahan, kakuatan sareng beuratna. Ieu kaasup pigura sapedah, kalong baseball, racquets na whistles nyebut sababaraha.

v. Listrik: Kusabab aluminium nunjukkeun konduktivitas listrik salian résistansi korosi anu luar biasa, éta ngagaduhan seueur komponén sareng alat listrik.

kacindekan

The versatility aluminium sarta betah mesin CNC ngamungkinkeun pamakéan lega na di bagian jeung produksi komponén. Aluminium CNC machining ngidinan Anjeun pikeun gampang mawa desain proyék anjeun kana kahirupan.

Sumberdaya langkung:

Komponén panggilingan CNC - Sumber: HMAKING

Bagian Mesin Aluminium Machining - Sumber: Protolabs

Bagian Ngaktipkeun CNC - Sumber: HMAKING

CNC Machining Aluminium - Sumber: 3Ds

Bagian pangeboran CNC - Sumber: HMAKING

Mangpaat CNC Machining Aluminium - Sumber: 3ERP

CNC Machining tina Aluminium - Sumber: Xomerty

Aluminium pikeun CNC Machining – Sumber: GENSUN

Apdet preferensi cookies
Ngagulung ka luhur