Pituduh lengkep pikeun Stainless Steel CNC Machining

 

Stainless Steel CNC Machining

Dina CNC stainless steel (SS) machining, anjeun bakal make kontrol numeris komputer (CNC) mesin pikeun motong bahan. Di dieu, mesin CNC motong SS nurutkeun desain Anjeun.

Pituduh dinten ieu ngajalajah sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan mesin stainless steel CNC. Naha anjeun hoyong diajar ngeunaan sasmita pangsaéna pikeun mesin CNC, biaya atanapi téknik mesin CNC - sadaya inpormasi aya di dieu.

Hayu urang teuleum langsung di:

Milih Stainless Steel Kelas pikeun CNC Machining

Sipat sapertos résistansi korosi, kakuatan sareng daya tahan ngajadikeun stainless steel populér pikeun mesin CNC.

Ayeuna, aya loba sasmita stainless steel sadia pikeun sagala prosés machining. Hayu urang nempo aspék vital lamun milih stainless steel pikeun machining:

Naon Pertimbangkeun Sateuacan Milih Stainless Steel pikeun Machining

Sacara umum, aya seueur faktor anu anjeun kedah pertimbangkeun sateuacan milih stainless steel pikeun prosés machining. Di antarana:

  • ongkos: harga bahan stainless steel beda-beda gumantung kana kelas.
  • Kasadiaan Kelas: Sababaraha sasmita stainless steel dijieun dina urutan na teu sadia on pamundut. Mastikeun kelas stainless steel anu dipikahoyong sayogi penting khususna dimana anjeun gaduh masalah waktos.
  • Treatment panas: Dampak dina karasa stainless steel Anjeun sahingga sakabéh sipat mékanis. Tapi, baja austenit sasmita henteu tunduk kana perlakuan panas.
  • Magnetisme: Sababaraha aplikasi tiasa meryogikeun sipat magnét anu anjeun bakal mendakan henteu aya dina sasmita stainless steel austenitic.
  • kakuatan: kakuatan tensile rupa-rupa gumantung kana elemen individu dina bahan stainless steel.

Jinis sasmita stainless steel

Sacara umum, aya lima klasifikasi stainless steel. Tina sasmita ieu, anjeun tiasa mendakan kelas stainless steel anu cocog pikeun aplikasi anjeun.

1. Austenitic Steel sasmita

SS 304 sareng SS 316 mangrupikeun sababaraha sasmita anu pang populerna anu aya di pasar. Sasmita ieu populér pikeun aranjeunna:

  • lalawanan korosi Alus
  • Gampang pikeun mesin
  • Cocog jeung paling téhnik las

Austenistic sasmita stainless steel

Austenitic stainless steel sasmita

2. Présipitasi Hardened Steel sasmita

Ngawengku umum 17-4 PH jeung 15-5 PH sasmita sarta sanggup perlakuan panas. Dina waktos anu sami, aranjeunna nunjukkeun kakuatan anu luar biasa sareng résistansi korosi.

sasmita baja ieu CNC machinable Pananjung pamakéan dina nyieun bagian kacida dipercaya jeung awét.

présipitasi kakuatan tensile hardened sasmita stainless steel

Kakuatan Tensile Présipitasi Hardened sasmita steel Steel

3. Duplex Stainless-Steel Sasmita

Kelas baja ieu mangrupikeun hibrida tina struktur austenitik sareng feritik kalayan kakuatan ningkat sareng résistansi korosi. Aranjeunna Fitur ngurangan nikel jeung molybdenum Pananjung. Hasilna, aranjeunna mendakan dianggo dina seueur industri beurat.

sasmita stainless steel duplex

Duplex Stainless-Steel sasmita

4. Sasmita Ferritic Steel

Aranjeunna mibanda ngeunaan 12% eusi kromium kalawan kamampuhan magnét sarta résistansi impressive kana stress korosi. Biasana ngainduksi ku klorida.

Nanging, aranjeunna gaduh résistansi anu langkung handap pikeun panas sareng korosi dibandingkeun kelas baja austenitik.

sasmita stainless steel Ferritic

Ferritic stainless-Steel sasmita

5. Martensitic Steel sasmita

Sasmita baja Martensitic sanggup perlakuan panas. Hasilna, aranjeunna hardening kalayan tingkat kromium dina 10%. Bari gampang machinable, lalawanan korosi na bulak di ngabandingkeun kana sasmita austenitic.

Balukarna, aranjeunna tiasa dianggo dina alat makan, suku cadang mobil sareng alat médis.

Sasmita baja Martensit

Martensitic Steel sasmita

Kaunggulan tina CNC Machining Stainless Steel

Milih CNC pikeun fabricate stainless steel nawarkeun loba mangpaat pikeun duanana pabrik jeung pamaké bagian. Tangtosna, éta mangrupikeun alesan téknologi populér ayeuna.

Hayu urang tingali kauntungan anjeunna:

I. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun mesin stainless steel dina jilid badag nalika maké mesin CNC alatan prosés anu kacida repeatable.

II. Stainless steel kacida fléksibel tur serbaguna sahingga CNC machining malah keur bagian kompléks utamana sasmita austenitic.

III. Kakuatan anu dipamerkeun ku sasmita stainless steel, khususna martensit, tiasa toléran tekanan mesin nalika nganggo mesin CNC.

IV. Lamun maké mesin CNC dina ngolah stainless steel, Anjeun ngahontal akurasi gede sanajan milih tolerances ketat.

V. Anjeun tiasa mesin sasmita stainless steel ka tolerances dina 1.00 mm ngaminimalkeun wastage bahan jeung hastening prosés.

Sabaraha Biaya CNC Machining Stainless Steel

Nyaho sabaraha biaya bagian stainless steel CNC machined mangrupakeun bagian penting konci dina anggaran Anjeun. Sanajan kitu, pikeun ongkos akurat CNC machining bagian stainless steel produsén dipercaya.

Diantara faktor konci nangtukeun biaya machining CNC ngawengku:

  • Kelas stainless steel
  • Pajeulitna desain
  • Ukuran bagian anu digarap
  • alat-alat machining CNC diperlukeun
  • Durasi prosés

Nalika ngalaksanakeun proyek, faktor-faktor ieu tiasa dipertimbangkeun tina parameter desain sareng biaya anu diperkirakeun.

Jinis Stainless Steel CNC Machining Services & Operasi

CNC machining stainless steel ngalibatkeun loba operasi kayaning motong, panggilingan, pangeboran, jsb.

Tangtu, aranjeunna nangtukeun jenis bagian stainless steel.

1. Stainless Steel CNC motong

CNC motong tina stainless steel ngalibatkeun extracting potongan leutik stainless steel tina sapotong nu leuwih gede pikeun nyocogkeun ka kabutuhan desain. Aya dua mesin motong stainless steel CNC utama sadia: nu CNC laser cutter jeung CNC router.

stainless steel motong CNC

Stainless Steel CNC motong

· CNC laser cutter

Ngagawekeun sinar laser kalawan kakuatan gede pisan jeung aliran kentel pikeun motong kaluar bahan tina lambaran stainless steel. A motong laser CNC utamana mangpaat nalika motong desain intricate alatan akurasi tinggi na.

Prosés motong nalika maké laser CNC employs aplikasi panas sarta non-kontak. The CNC laser cutter ngawengku hiji sirah laser kalawan lénsa fokus beam kalawan inténsitas tinggi ngaliwatan nozzle a.

motong laser CNC

motong laser CNC

Saterusna, balok ngalembereh stainless steel nurutkeun parentah komputer-fed. Gas anu dikomprés sakaligus niiskeun lensa bari ogé ngaleungitkeun uap logam anu dipotong.

Sababaraha kaunggulan employing motong laser CNC kalawan cadar stainless steel ngawengku:

  • Kamampuhan pikeun ngalaksanakeun desain kompleks ka tingkat akurasi anu luhur.
  • Kusabab pemotong laser CNC dianggo dina pendekatan non-kontak, bahan stainless steel tetep unchanged na uncontaminated.
  • Potongan anu dihasilkeun biasana beresih tanpa butuh pamrosésan sekundér.
  • Lamun maké CNC laser cutters, aya ngurangan kabutuhan pikeun ngasupkeun parabot motong lianna.

Aya sababaraha jinis pemotong laser CNC anu digolongkeun dumasar kana medium laser sareng kaayaan aktipna. Jenis anu paling umum nyaéta:

· CNC CO2 laser cutter

Anu paling umum, ngagunakeun karbon (IV) oksida sareng nawiskeun kakuatan anu luhur bari nunjukkeun efisiensi anu luhur. Pemotong ieu tiasa ngadamel potongan anu saé sareng rumit dina lambaran stainless steel ipis sareng kandel.

· CNC Kristal laser cutter

Employs husus dimekarkeun kristal doped sarta ngahasilkeun kakuatan kaluaran luhur sahingga bisa dipaké dina workpieces lambar stainless pisan kandel.

· CNC Serat laser cutter

Ngamangpaatkeun dioda dina kreasi beam kalawan sambungan kabel serat-optik Pananjung pamakéan salaku conduit a. Ngagampangkeun kualitas potongan anu langkung saé dina laju prosés anu luhur khususna nalika damel sareng lambaran baja stainless anu ipis pisan.

CNC router pikeun motong Stainless Steel

A router CNC executes pendekatan motong tilu sumbu on workpieces stainless steel. Éta sanggup maju mundur (sumbu-x) ka luhur sareng ka handap (sumbu-z) sareng ka gigir (sumbu-y). Router CNC langkung gancang sareng langkung akurat tibatan operasi manual sareng tiasa ngadukung prosés volume anu luhur.

CNC router

CNC router

2. CNC Ngabuburit stainless steel

Balikkeun CNC nyaéta prosés ngerjakeun logam anu ngalibatkeun panyabutan bahan ku cara muterkeun workpiece salaku alat dianggo dina eta. Prosés péngkolan CNC tiasa ngalibetkeun operasi sapertos pangeboran, grooving, boring, nyanghareupan, parting sareng knurling.

Biasana, lathe CNC dianggo dina bar stainless steel cylindrical puteran dina spindle sarta dikeureuyeuh ku alat.

Anjeun tiasa posisi alat sapanjang sababaraha sumbu jeung eupan bar stainless steel pikeun ngahontal bentuk nu dipikahoyong. CNC péngkolan mangpaat dina fabrikasi bagian stainless steel pikeun pamakéan dina industri béda kayaning industri otomotif.

3. CNC panggilingan stainless steel

CNC panggilingan stainless steel nyaéta prosés manufaktur subtractive nu employs alat dipasangan dina spindle sanggup rotasi. Alatna tiasa dianggo dina workpiece stainless steel anu teu gerak dugi ka rarancang anu dipikahoyong kahontal.

Mesin panggilingan CNC tiasa ngadamel dugi ka 5 sumbu. Akibatna, anjeun tiasa dianggo dina desain anu uniquely kompléks tanpa merlukeun employing sababaraha mesin.

Dina executing CNC panggilingan stainless steel, Anjeun mimitina ngamekarkeun desain ngagunakeun CAD (Computer Aided Design). Salajengna, anjeun bakal ngarobah desain kana program CNC.

Saatos ieu, anjeun bakal muka program pikeun ngaéksekusi operasi anu dipikahoyong.

4. CNC pangeboran stainless steel

Tujuan tina CNC pangeboran stainless steel nyaéta nyieun liang biasana keur kaperluan assembly kayaning accommodating bolts na screws. mesin ngagunakeun speed tinggi puteran bor bit.

Employing pangeboran CNC tina stainless steel dimimitian ku ngarancang maké CAD saméméh konversi kana mesin parentah siap maké Cam. Ngamuat parentah ieu kana mesin pangeboran CNC nungtun operasi bor nurutkeun rarancang.

CNC Pangeboran stainless steel manggihan pamakéan sakuliah rupa industri kayaning pembuatan mesin otomotif tur konstruksi sasak.

Rupa-rupa Operasi dina CNC Machining Stainless Steel

Rupa-rupa operasi anu aya hubunganana sareng mesin CNC stainless steel nganggo alat mesin sareng tiasa atanapi henteu ngahasilkeun swarf.

Sababaraha operasi anu paling umum nyaéta:

CNC Burnishing stainless steel

CNC burnishing nyaéta prosés kerja tiis anu ngalibatkeun euweuh panyabutan bahan pikeun ngahontal permukaan lemes jeung malah. Anjeun tiasa employ lathes sarta mesin panggilingan dina CNC burnishing stainless steel pikeun ngaronjatkeun karasa permukaan sarta ngahontal akurasi dimensi.

Burnishing manggih pamakéan lega di industri mimitian ti nyieun panutup tungtung motor, Panungtun klep na rod, sarta shafts rotor kipas. Anjeun tiasa mengklasifikasikan mesin ngaduruk CNC gumantung kana géométri perkakas sapertos kieu:

Ball Burnishing stainless steel

Tooling employs boh bal tunggal atawa sababaraha dicekel ku cinyusu atawa tekanan cairan sarta workpiece nu. A pompa hidrolik tanggung jawab aliran cairan nu posisi bal pikeun aksi on workpiece nu.

Ngadalikeun tekanan cairan ngidinan Anjeun pikeun ngarahkeun prosés burnishing CNC. Alternatipna, anjeun tiasa nganggo cinyusu pikeun nahan bal dina posisi nalika ngalaksanakeun prosés ngaduruk.

Roller Burnishing stainless steel

Tooling dina mesin burnishing roller utilizes boh hiji roller atawa sababaraha dirojong ku shank sanggup rotasi. Anjeun tiasa gabung shank ka lathe a, panggilingan atawa mesin pangeboran sangkan ngaéksekusi prosés burnishing kana kontak jeung workpiece.

CNC Threading stainless steel

CNC threading ngalibatkeun furnishing threads dina bar stainless steel pikeun nyieun screws keur dipake dina assembly jeung prosés fastening. CNC threading lolobana dieksekusi salaku prosés subtractive employing mesin lathe.

Métode Threading

Aya sababaraha métode threading anjeun tiasa employ dina potongan stainless-steel Anjeun. Metodeu anu paling umum nyaéta kieu:

I. Thread motong: Mangpaat pikeun produksi leutik, nalika nanganan blanks anu teu tepat atanapi nalika prosésna nungtut jero benang pinuh. Bisa ngawengku téhnik handap:

  • Threading titik tunggal: Employs linear pindah tooling woth hiji titik tunggal nyieun threads dina workpiece stainless steel cylindrical atanapi conical.
  • Penggilingan Thread: Employs a cutter panggilingan sanggup rotasi pikeun ngabentuk threads ngan dimana anjeun tiasa ngatur jalur hélik pikeun alat.

II. Thread grinding: Employs mesin grinding employing roda kolot dina bentuk thread dipikahoyong.

Aplikasi tina CNC Machined Stainless Steel Bagian

Bagian stainless steel dihasilkeun ngaliwatan mesin CNC manggih pamakéan lega sakuliah industri. Sababaraha aplikasi ngarah tina bagian ieu di antarana:

  • bagian CNC Aerospace: The gear badarat, airframes sarta sababaraha komponén mesin jet employ komponén stainless steel kolot ti CNC machining.
  • Industri otomotif: Bagian baja mesin CNC tiasa dianggo dina ngadamel bagian otomotif anu béda sapertos komponén mesin sapertos rod panyambung. Ieu tiasa kalebet CNC bagian éléktronik sareng komponenana.
  • Industri Kimia: Alat-alat anu dianggo dina industri kimia ngagunakeun stainless steel pikeun daya tahanna tina résistansi korosi.
  • konstruksi: Struktur kayaning sasak employ stainless steel alatan kakuatan sarta lalawanan ka elemen sahingga umur panjang.
  • Sektor énergi: tutuwuhan generasi kakuatan employ bagian sareng komponenana stainless steel nu CNC machined dina bak reaktor jeung exchangers panas.
  • parabot dapur: Sababaraha utensils, cookware kawas Panci jeung pot jeung tilelep, cookers na grills mangrupakeun hasil tina stainless steel CNC machining.
  • Industri médis: Alat-alat dina industri médis sapertos alat bedah dikembangkeun ku mesin CNC kusabab sipat anu luar biasa. Kanyataanna, aya loba bagian médis CNC
  • transportasi: Kandaraan transportasi anu béda sapertos kapal, karéta sareng kendaraan bermotor nganggo bagian sareng komponén anu didamel tina stainless steel.

Stainless Steel CNC Machining Tips

CNC machining stainless steel penting dina produksi bagian sareng komponenana padamelan di sagala rupa séktor. Sanajan kitu, nalika CNC machining stainless steel, hal anu penting pikeun tega dina pikiran tips handap:

Radii Tepi internal

Salawasna nganggo radii pikeun ujung internal workpieces stainless steel anjeun pikeun nyegah maké alat jeung deformasi alatan stress machining.

Fitur desain

Ulah kaasup fitur nu teu bisa nyieun kalawan mesin CNC. Dina kaayaan kitu, anjeun bakal meunang alternatif fabrikasi séjén.

Salaku conto, ulah gaduh fitur leutik anu bakal nyababkeun kasusah pikeun mesin kusabab henteuna alat anu diperyogikeun.

Parameter Kacukupan

Employ parameter cukup kayaning Surface Feet per Minute (SFM) pikeun mastikeun efisiensi dina CNC machining stainless steel.

Bahan Alat

Mastikeun pilihan bahan alat luyu pikeun nyegah chipping sarta maké gancang nalika CNC machining. Cemented carbide, baja-speed tinggi na tungsten HSS nawarkeun kakuatan alus némbongkeun nalika machining stainless steel.

Mesin CNC aman

Pastikeun mesin CNC kaku sareng aman pikeun nyegah gerakan ekstrim anu disababkeun ku geter nalika operasi.

Gear Protéksi

Boga alat pelindung nalika ngoperasikeun mesin CNC tina stainless steel sapertos gelas pelindung, overalls sareng sarung tangan. Mesin CNC sareng chipping stainless steel mangrupikeun sababaraha sumber poténsial bahaya.

Toléransi Paké

Ngawatesan pamakéan tolerances pikeun nyegah ongkos machining tinggi na waktos processing employing aranjeunna ngan lamun perlu.

coolant

Mangpaat coolant luyu pikeun nyegah panas ngainduksi deformasi dina workpiece stainless steel sarta ngatur formasi chip. A coolant bisa mangaruhan finish permukaan jeung laju operasi barengan kapasitas nolak korosi.

Babandingan Jero-ka-Width

Nalika ngarancang rongga, pertimbangkeun rasio jero-ka-lebarna sabab ngajantenkeunana jero teuing tiasa nyababkeun kakurangan alat sapertos narekahan sareng defleksi.

CNC Stainless Steel Machined Bagian Surface Treatment

Bari stainless steel nawarkeun résistansi hébat kana korosi jeung panas, anjeun masih bisa employ perlakuan permukaan pikeun ngahontal ciri séjén. Sajaba ti, prosés machining CNC bisa ngarobah beungeut stainless steel merlukeun perlakuan pikeun mulangkeun eta.

Anjeun tiasa mengklasifikasikan perlakuan permukaan anu dianggo dina bagian mesin stainless steel CNC dumasar kana peranna sapertos kieu:

Ngaleungitkeun Lapisan Oksida Hideung

Prosés manufaktur nu ngalaman stainless steel kayaning rolling na las bisa ngahasilkeun formasi lapisan oksida. Anjeun tiasa mulangkeun luster tina stainless steel ku nyoplokkeun lapisan oksida ieu ngaliwatan perlakuan handap:

I. Sandblasting: Ngagunakeun aliran média napel tekanan anu ngagosok lapisan oksida.

II. Acar: Employs asam nitrat jeung hidroklorat ngaleupaskeun lapisan oksida dina bagian stainless steel kana immersion.

Ngahasilkeun Eunteung Finish

Seueur produk stainless steel nganggo permukaan anu mulus kalayan ciri sapertos eunteung. Anjeun tiasa ngahontal tampilan ieu ku ngagunakeun métode polishing béda dina bagian stainless steel saperti kieu:

I. Polishing Mékanis: Employs abrasion mékanis pikeun ngahontal permukaan caang jeung cukup rata. Éta ogé nyéépkeun waktos, nangtang pikeun bagian anu rumit, nyababkeun ancaman polusi sareng nyababkeun kirang luster.

II. Ngagosok kimiawi: Employs solusi kimiawi pikeun ngahontal caang dihoyongkeun éfisién tur kalawan béaya rendah salian gawe dina bagian intricate. Sanajan kitu, éta ngan cocog pikeun volume leutik sarta merlukeun spasi badag sarta ventilated ogé.

III. Polishing éléktrokimia: Employs prosés réduksi via aplikasi arus DC nu ionizes permukaan logam ngabubarkeun eta hasilna beungeut ngagurilap. Bisa ngarojong perlakuan bagian kompléks jeung volume tinggi sahingga affordable dina jangka panjang.

Ngahasilkeun finish berwarna

Sababaraha perlakuan permukaan colorize beungeut stainless steel bari ngaronjatkeun ciri na kayaning lalawanan ka korosi sarta maké. Anjeun tiasa ngahontal finish berwarna ku ngagunakeun:

I. Oksidasi Kimia: Aplikasi warna ngaliwatan prosés oksidasi ngagunakeun larutan kimia anu ngandung asam, basa jeung uyah campuran.

II. Oksidasi éléktrokimia: Ngalakukeun déposisi ion tina pangleyur kimiawi kalayan stainless steel salaku katoda.

III. Oksidasi suhu luhur: Pencapaian palapis warna anu dipikahoyong nyaéta ku immersion bagian stainless steel dina uyah dina kaayaan spésifik.

kacindekan

Stainless steel machining CNC penting dina produksi bagian sareng komponenana kualitas husus manggihan pamakéan dina rupa-rupa aplikasi. Wawasan anu disayogikeun dina pituduh ieu pasti bakal ngabantosan dina proyék stainless steel salajengna anjeun pikeun mastikeun éta suksés.

Sumberdaya langkung:

Naon CNC Machining - Sumber: ThomasNet

Beusi sténless - Sumber: Wikipedia

Komponén panggilingan CNC - Sumber: HMAKING

Bagian Ngaktipkeun CNC - Sumber: HMAKING

Bagian pangeboran CNC - Sumber: HMAKING

Apdet preferensi cookies
Ngagulung ka luhur