Surface Treatment Guide pikeun Bagian Metal

Perawatan permukaan mangrupikeun léngkah anu penting dina prosés produksi bagian logam, sabab tiasa ningkatkeun penampilan estetika sareng ningkatkeun kinerja bagian. Dina pituduh pamungkas ieu, urang bakal nutupan rupa-rupa jinis perlakuan permukaan anu sayogi pikeun bagian logam sareng kumaha aranjeunna tiasa diterapkeun pikeun ngahontal hasil anu dipikahoyong.

  1. Anodizing
    Anodizing nyaéta prosés anu ngalibatkeun éléktrokimia ngarawat permukaan bagian logam pikeun ningkatkeun daya tahan kana korosi sareng ngagem. Prosésna ngalibatkeun neuleumkeun bagian logam dina larutan éléktrolitik sareng nerapkeun tegangan kana bagian éta, anu nyiptakeun lapisan oksida pelindung dina permukaan bagian éta. Anodizing ilahar dipaké pikeun ngubaran bagian aluminium sarta sadia dina kelir béda, kaasup hideung, emas, jeung beureum.
  2. Éléktroplasi
    Electroplating mangrupikeun prosés anu ngalibatkeun nerapkeun lapisan ipis logam kana permukaan bagian logam pikeun ningkatkeun daya tahanna kana korosi sareng ngagem. Prosésna ngalibatkeun neuleumkeun bagian logam dina leyuran éléktrolitik anu ngandung logam anu dipikahoyong sareng nerapkeun tegangan kana bagian éta, anu neundeun logam kana permukaan bagian éta. Electroplating ilahar dipaké pikeun ngubaran baja jeung bagian kuningan sarta geus sadia dina logam béda, kaasup tambaga, nikel, jeung krom.
  3. bubuk palapis
    Lapisan bubuk nyaéta prosés anu ngalibatkeun nerapkeun bubuk garing kana permukaan bagian logam, anu teras dipanggang pikeun ngabentuk lapisan pelindung. Prosésna mangrupa alternatif ongkos-éféktif pikeun lukisan baseuh tradisional jeung idéal pikeun bagian badag atawa kompléks. Palapis bubuk sayogi dina rupa-rupa warna sareng finish, sareng tiasa dianggo pikeun ngahasilkeun hasil anu awét sareng tahan lama.
  4. Sandblasting
    Sandblasting nyaéta prosés anu ngalibatkeun ngadorong bahan abrasive, sapertos keusik atanapi manik kaca, dina laju anu luhur ngalawan permukaan bagian logam. Prosésna biasana dianggo pikeun ngabersihan, nyiapkeun, sareng tékstur permukaan bagian logam, sareng tiasa dianggo pikeun ngahontal rupa-rupa hasil, kalebet matte, satin, sareng herang.
  5. Panas Ngubaran
    Perlakuan panas nyaéta prosés anu ngalibatkeun ngalaan bagian logam kana suhu anu luhur pikeun ngarobih struktur mikro sareng ningkatkeun sipatna, sapertos karasa sareng keuletan. Prosésna biasana dianggo pikeun ngubaran bagian baja sareng beusi sareng sayogi dina sababaraha metode, kalebet annealing, quenching, sareng tempering.

Kasimpulanana, perlakuan permukaan mangrupikeun léngkah anu penting dina prosés produksi bagian logam, sareng tiasa ningkatkeun penampilan éstétika sareng ningkatkeun kinerja bagian. Naha anjeun milarian ningkatkeun résistansi korosi, tahan ngagem, atanapi penampilan bagian logam anjeun, aya sababaraha jinis perawatan permukaan anu sayogi pikeun nyumponan kabutuhan anjeun. Mertimbangkeun pamakéan dimaksudkeun jeung hasil nu dipikahoyong tina bagian logam anjeun nalika milih perlakuan permukaan, sarta gawé bareng supplier dipercaya pikeun ngahontal hasil pangalusna.

 

 

Apdet preferensi cookies
Ngagulung ka luhur